Polícia v Prešovskom kraji plánuje v lete viac kontrol

12.07.2013 Prešov

Prešov 11. júla (TASR) – Počas leta bude na cestách Prešovského kraja viac policajných kontrol. Polícia bude venovať pozornosť nielen vodičom áut, ale aj cyklistom, chodcom a motorkárom.

"Dopravno-bezpečnostné akcie budú zamerané na odhaľovanie závažných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a to v súvislosti s negatívnymi javmi na cestách, ktoré so sebou dovolenkové obdobie prináša," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Jana Migaľová.

Kontroly budú podľa Migaľovej zamerané na hlavné príčiny dopravných nehôd, ako sú nedodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti vozidiel, požívanie alkoholu alebo návykových látok za volantom a porušovanie povinnosti vodičov i účastníkov cestnej premávky.

Jednou z takýchto kontrol bola aj dopravná akcia, ktorá sa v Prešovskom kraji uskutočnila v stredu 10. júla v popoludňajších hodinách. "Počas nej sa zistilo 166 priestupkov, z ktorých 144 sa vyriešilo v blokovom konaní a 19 priestupkov bolo vyriešených napomenutím. U dvoch nemotorových účastníkov cestnej premávky sa zistilo požitie alkoholu. Zadržaných bolo 13 vodičských preukazov a sedem osvedčení o evidencii motorových vozidiel," spresnila hovorkyňa.

Migaľová poznamenala, že je dôležité, aby vodiči v lete rešpektovali prípadné zmeny v organizácii dopravy. Policajný dohľad plánujú zvýšiť aj na frekventovaných križovatkách, hlavných cestných ťahoch, avšak najmä na nehodových miestach a úsekoch.

"Apelujeme na zvýšenú disciplinovanosť a opatrnosť vodičov na cestách, predovšetkým dodržiavanie najvyššej dovolenej rýchlosti jazdy," vyzvala krajská prešovská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región